VISTALINK

100% VISUELE INSPECTIE

Door de evolutie van de camera- en beeldverwerkingstechnologie kan de farmaceutische industrie vandaag gebruik maken van automatische inspectiemachines die elk product 100% controleren tijdens het productieproces. 

De visuele inspectie van producten, om te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en de cGMP regelgeving, vraagt geavanceerde visietechnologie maar ook een perfecte manipulatie van de producten voor de ingebouwde camera’s van de machines.

Inspectiemachine voor tabletten
en capsules
Voor het inspecteren van tabletten en capsules werd een dubbel draaiend drum- systeem ontwikkeld. De drums zijn steeds op maat ontwikkeld voor het te inspecteren product zodat ze zonder het product te beschadigen ervoor kunnen zorgen dat alle kanten van het product kunnen worden geïnspecteerd. Door middel van een vacuümsysteem worden de producten op hun plaats gehouden en getoond aan een inspectieveld waarbij 8 hogeresolutie- kleurencamera’s meerdere beelden op- nemen. Op deze manier kunnen de klein- ste foutjes en onvolkomenheden van elk product tot op 50 μm aan volle productie- snelheid worden gedetecteerd. (tot 300.000 producten/uur).

De machine kan ingesteld worden voor beschadigde randen, kleur afwijkingen, vervuilingen, barsten en tal van andere fouten.

Inspectiemachine voor glazen
en plastic containers
Voor het controleren van glazen en plastic containers zijn de machines dusdanig ontwikkeld zodat ze de te inspecteren producten laten ronddraaien voor de camera’s.
Op deze manier kunnen deze machines worden ingezet voor verschillende producten, zowel met kleine volumes (vials, ampules, cardridges en spuitjes) als grote volume parenterals (zoals medische flessen). Volumes van 1 tot 1.000 ml worden geïnspecteerd. Deze producten kunnen vloeibaar of poedervormig zijn maar ook gevriesdroogde producten kunnen geïnspecteerd worden. Van deze machine bestaan ook meerdere varianten ifv de gewenste inspectie:

- Voor de detectie van vreemde partikels, niveaudetectie en andere cosmetische fouten
- Voor vacuümlekdetectie voor de controle op de integriteit van de containers

- Voor de combinatie van bovenstaande detecties in combinatie met label-, spoel- en droog opties

Eenvoudige ombouw en gebruik

Voor beide machines is een krachtige grafische interface ontwikkeld. Op een ergonomische en intuïtieve manier kunnen de machines worden beheerd. De ombouw naar een ander product kan eenvoudig worden aangeleerd door de operator. Zoals het hoort in de farmaceutische wereld kunnen CFR 21 Audit Trail rapporten worden opgeslagen. 

Share This